tiistai 30. joulukuuta 2014

Mehikasvi gone wild

En ole mikään varsinainen hortonomi mitä sisäkasveihin tulee. Olen järjestelmällisesti tappanut jokaikisen viherkasvin, joka kanssani on samaan talouteen päätynyt. (Yhden rahapuun sain myös kerran muuttumaan punaiseksi. Melkoinen urotyö, jota en kuitenkaan kirjannut CV:seeni.) Siispä olenkin hieman hämmentynyt, että elokuussa ostamani mehikasvi on edelleen hengissä - ja varsin voimissaan. Asettelin sen joku aika sitten Torpan vetoisimpaan paikkaan keittiön ikkunan eteen (älkää kysykö miksi, en tiedä), ja toisin kuin emäntänsä, tämä kaveri nähtävästi tykkää kylmästä. Uutta vihreää (ei punaista! toim.huom.) versoa puskee hurjaan tahtiin.


Tunteeko joku teistä paremmin mehikasvien sielunelämää? Tekevätkö ne näin keskellä talvea? Onko kasvini normaali vai henkisesti vammautunut marginaalitapaus? Onko minulla vielä toivoa?

 Toisaalta, muistin juuri että äitini taisi Torpalla vieraillessaan antaa sille vettä muutama viikko sitten. Hmmm. HMMM.

6 kommenttia:

 1. Tähän on kommentoitava, että dät is nou mehikasvi. dät is speissip! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhahhahhaha! Tää kommentti jotenkin tiivistää koko postauksen pointin, kiitos! :D

   Poista
  2. Tässä tuli kyllä kruunu tälle postaukselle! Ihana! :D

   Poista
  3. :DDD

   Tää on mulle ihan hepreaa. Lajikkeista ei oo mitään tietoa. Eikä hengissäpitämisestä. Tällä hetkellä mulla on täällä todellinen extremekokeilu menossa. Janne toi toimistolta kotiin "syntisiä poikia" (älä kysy, en ymmärrä). Niitä mä oon nyt yrittänyt vahdata, etten tapa. Lisäksi mun vaivoina on yksi valkoinen joulutähti. Vielä sinnittelevät.

   Poista
 2. Ja noiden salaisuus kai piilee siinä, että niitä ei saa liikaa kastella. Eli ei pärjäisi meillä tuokaan; minä kun unohdan kastelut kokonaan ja isäntä sitten korvaukseksi uittaa kasvit. Ja ostaa kuolleiden tilalle uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiasta kastelusta ei ole meillä pelkoa :D Ihmettelen vaan, miten hyvin se on viihtynyt vetoisan ikkunan edessä.

   Poista