maanantai 12. tammikuuta 2015

Talvi-alkovi

Palataanpa leijailupostausten jälkeen takaisin maan pinnalle, tarkemmin sanottuna erään kanta-hämäläisen torpan
kammarin perällä sijaitsevaan alkoviin.

Ripustin alkoviin tunnelmanluojaksi jouluvalosarjan talvivalosarjan. Tykkään lopputuloksesta niin paljon, että valot saavat
jäädä noille sijoilleen kunnes joskus, taas, kenties ja ehkä kyllästyn.Lipaston päällä oleva kultareunuspeili oli tilaustuote Universumin verkkokaupasta 
ja löytyi kirpputorilta hintaan 5 €. Korurasia on edesmenneen mummoni jäämistöä ja sillä on minulle paljon tunnearvoa.
Muistan, kuinka lapsena mummolassa kaivelin sen sisältä mummon rintaneuloja ja muita pieniä aarteita 
ihastuksesta huokaillen ja jännityksestä kihelmöiden, salassa ja ilman lupaa heti kun mummon tarkka silmä hetkeksi vältti. Itse lipasto löytyi toissa kesänä ladosta. Se ei kaivannut kuin kevyen puhdistuksen 
ja liinan päälleen peittämään pinnan naarmut. Tapetin ja hirsiseinän rajakohtaan tulee vielä 
jonain päivänä peitelista, älkää katsoko sitä.

  
(Ja arvaan, että heti katsoitte?)


Kukkuu!

18 kommenttia:

 1. Kukkuu sinnekin vaan! Minä olen rakastunut ennen kaikkea alkovin ikkunaan! Ja sen jälkeen joulu-, eikun talvi- eikun SISUSTUSvaloihin. (Sisustusverukkeella voi valoja pitää ympäri vuoden, olen huomannut.) Ja ihanaa, ettet ole heti ylituunannut lipastoa, minusta naarmut kuuluvat elämään. Jäin miettimään, mitä itse tarvitsisin Universumin verkkokaupasta... Räsymattoja kaupunkikotiin, mahdollisesti. Mökille vain hyvää onnea, että kaikki tönöt ja tienoot kestävät talven ilman katastrofeja, kaatuneita puita, romahtaneita kattoja ja haljenneita vesiputkia... Ihanaa talvea sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koirat ovat myös rakastuneet alkovin ikkunaan, se on ihan paras vahtipaikka :) Ja mä luulen, että verkkokaupasta löytyy myös hyvän onnen säkkejä!

   Poista
 2. Kivat sävyt teidän alkovissa ja lipastokin hieno ihan sellaisenaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mima! Lipasto oli kyllä todellinen löytö pölyn ja romun alta löytyessään :)

   Poista
 3. Mä niin muutan asumaan teidän alkoviin! Ihan mielettömän ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha! Eikös me jo syksyllä aloitettu neuvottelut hippikammarin alivuokrasopimuksesta? ;)

   Poista
 4. Oi, taas tämä ihana alkovi täällä kuvissa!! Kivasti valot tuovat tunnelmaa :) Minä niin ihailen noita vanhoja esineitä ja huonekaluja. Meillä on muuten ulkosaunan eteisessä vähän saman tyylinen peili, kuin sinulla kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Tulevaan saunan pukuhuoneeseen tuota peiliä ajattelinkin ja lipaston päälle jotain vähän massiivisempaa, katsotaan miten suunnitelma elää :)

   Poista
 5. Ihana toi alkovi valoineen :) ja tuo tapetti on kaunis :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Ihana tyyli ja mistä tuommoisia peilejä joku löytää viidellä eurolla?? Ottaisin kyllä minäkin mukaani, jos näkisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltä Universumin verkkokaupasta! :D Ei muuta kuin tilaus vetämän!

   Poista
 7. Aivan täydellinen talviunisoppi :)
  Päätin itsekin tehdä tilauksen universumin verkkokauppaan, kun muistin sun sitä täällä monesti mainostaneen ja kovasti kehuneen. Keinutuolia kyselin, saas nähdä löytyykö varastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, raportoithan sitten KUN se löytyy! ;)

   Poista
 8. Tuli oikein sellainen raukea talviunisen karhun fiilis, kun näitä kuvia katseli. Tuonne vällyjen väliin ja peitto korviin... <3 Universumin verkkokaupasta minä tilailisin vanhaa valokuva-albumia. Tulisipa sellainen kulahtanut ja oikein nätti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla hyvin nukuttaa, ihmisiä ja koiria :) Toivotaan valokuva-albumille pikaista toimitusaikaa ja jos niitä löytyy varastosta enemmänkin, voisin myös ottaa yhden!

   Poista
 9. Ihanan tunnelmallinen alkovi teillä ja hyvin sopii nuo valot siihen. :) ja mainio tuo universumin verkkokauppa, taidan alkaa itsekin käyttää kyseistä sanontaa! :D

  VastaaPoista
 10. Peilin ottaisin minäkin. Hyvä löytö tosiaan!

  VastaaPoista