tiistai 17. helmikuuta 2015

Kirppari hipin tekee

Kirpparilakko ei ole pitänyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Mutta ketä voi syyttää, kun vastaan kävelee tällaisia retroaarteita?!

(Kyllä, ihan vaan ohimennen ja vahingossa päädyin Tattariharjun uudelle OG-kirpparille. Sehän oli käytännössä kuitenkin (lähes) ruokakauppareissun varrella.)


70-luvun ehdat tolppakengät, 4 €. Musta-valkoinen retro kukkamekko, 6 €. Se lisäksi, että molemmat ovat sopivaa kokoa, nämä ovat myös aika herkulliset yhdessä. Löydöt kruunasi yhden kaikkien aikojen lempiyhtyeeni, Led Zeppelinin historiikki. Rakkaus ko. bändiä kohtaan alkoi jo 13-vuotiaana, kun isäpuoli lahjoitti minulle vinyylikokoelmansa. 

Hippikesä 2015, täältä tullaan!


19 kommenttia:

 1. hyvät löydöt, toivottavasti olet säästänyt vinyylikokoelman..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Sieltä löytyi kaikki ne, jotka ohjailivat musiikkimakuani peruuttamattomasti sinne ainoaan ja oikeaan, eli hyvään suuntaan: Black Sabbath, Doors, Uriah Heep, Hurriganes...

   Poista
  2. Oma musiikkimakunikin on aikapitkälti sama kuin 15 vuotta sitten,siis 15-vuotiaana. Olen aina ihmetellyt miten joillakin ihmisillä voi muuttua musiikkimaku/tyyli laidasta toiseen...mutta minä nyt olenkin niin vanhoihin kaavoihin kangistunut :D Ja mua niin harmittaa etten ostanut kirpparilta Hurriganes-vinyylilevykokoelmaa pilkkahintaan joskus aikoinaan...!

   Poista
  3. No sama! Tai siis musiikkimaku kehittyy ja laajenee kyllä koko ajan, mutta ne tietyt jutut säilyy siellä aina. Jos tuun baarista kahden promillen humalassa himaan, niin laitan Doorsia soimaan. Aina. :D

   Mun perintökokoelma on aikakauden alkuperäisiä levyjä, ei mitään remastereita. LUOJAN KIITOS en joskus nuorempana köyhyyspäissäni vienyt niitä divariin! Ja nykyistä arvoa en halua edes ajatella koska en ole myymässä :)

   Poista
 2. Ah, Led Zeppelin, ah nuo kengät ja ah mikä mekko! Minäkin nään nuo niin yhdessä <3 Hitto en ala, kun sun blogissa tulee aina kauhea hinku päästä heti nyt kirppikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, olen pahoillani :) (Tai sitten en!)

   Poista
 3. Noista kengistä tulee kyllä muistoja mieleen - olen nuoruudessani niin samantyylisillä klompsinut - nimenomaan klompsinut, sillä niitä kenkiä, joita halusin - ja mitkään muut eivät kelvanneet - ei ollut kuin liian suuria kaupassa jäljellä - mutta ne ostin kuitenkin. Ja jos on tuskaa kävellä liian pienillä kengillä, ei se tuskatonta ole liian suurillakaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini on joskus kertonut samoja tarinoita. Että pumpulia vaan kengän kerkeen :)

   Poista
 4. Ooh mitä ihania löytöjä! Täytyypä käydä itsekin tuo kirppis katsastamassa, se kun ei ole edes niin hurjan kaukana meiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparista tulossa oma esittelypostauksensa vielä :) Suosittelen kyllä!
   (Me asutaan itse aikalailla kirpun naapurissa, joten ilmeisesti me asutaan siis aika lähekkäin?)

   Poista
  2. Me asustellaan Konalassa, eli ei ihan kirpun naapurissa, mutta autolla hurahtaa kätevästi vartissa!

   Poista
 5. Sulla on hirmu hyvä silmä löytää juttuja ja yhdistellä niitä. Mä en koskaan löydä mitään vaatteita kirppikseltä. Mun silmä ei vaan tajua niitä, eikä käsi ojennu kohti, ei vaikka yrittäisin. Jotenkaan vaatteet ei kiinnosta mua kirppiksellä, vaikka pidänkin juuri tuollaisesta ja ostaisin mielelläni vaatteita kirppikseltä. Ihan outoa, en itsekään ymmärrä. Syynä voi tietty olla se, että mun pää on aina jossain romulaatikossa, joka yleensä on niiden vaatteiden alla, eikä mun silmät käänny sinne takaraivon puolelle päätä :D

  Sun pitää muuten sitten toi kokonaisuus pitää yhtenäisenä, niin hyvin noi menee yhteen. Eli mekko päälle, popot jalkaan ja sitten just toi kirja silleen stylen huolettomasti kantoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika, pää aina romukopassa. Tosin tsekkaan myös ne vaateläjät, joten siksi mun kirppisreissut aina kestääkin :) Ja kyllä, juuri tuollaista huolitettun huoletonta fiilistä tavoittelen - harmi, että todellisuus on usein erilainen :D

   Poista
 6. Oi mitkä kengät, kelpais minullekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat! Ja yllättävän kivat jalassa, mitä tuossa olohuoneen catwalkilla kokeilin :)

   Poista
 7. Tuli nostalginen olo. Vuonna -74 mulla oli vastaavanlaiset ilman tota remmiä. Silloinen poikaystävä oli niin pitkä, että jotenkin piti yrittää kuroa pituuseroa pienemmäksi. Silloinhan housunlahkeet viisti maata ja kului takaa puhki.
  Ja silloin muuten melkein kaikki kengät oli nahkaa, toisin kuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kenkämuisteloita on ihana lukea! Katoavaa kansanperinnettä, nykyisistä dinskoista tai muista "ongelmajäte"kengistä ei koskaan tulla kertomaan samanlaisia koska ne päätyvät kaatopaikalle jo vuodessa :(

   Poista
 8. Juuri tuollaiset kengät minulla silloin 70-luvulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mahtavinta on se, että ne samat kengät ovat edelleen käyttökelpoiset! :)

   Poista